Vippi netistä, lainaa 50-1000 €

Verkossa lainapalvelusta lähes kuka tahansa voi hakea lainaa eli vippiä 50 – 1000 euroa. Verkosta haetaan lainoja päivittäin satoja tuhansia euroja, joten pienlainoille on suomessa kysyntää.

Tyypillinen vippi on suuruudeltaan 230 euroa, mikä käy ilmi usean eri toimijan tekemistä tutkimuksista. Suomessa vippitoimialaa edustaa Suomen Pienlainayhdistys, johon kuuluu suurimmat pikalainoja tarjoavat yritykset suomessa.

Vippi on helppo ottaa

Vipin hakemiseen ei tarvita pitkää paperisotaa ja hakeminen on helppoa verkkopalvelun kautta. Samaan palvelumalliin eivät vielä pankit ja ns. perinteiset rahalaitokset ole vielä päässeet. Pienlainojen kanssa samoista markkinoista kilpailee hyvin pitkälti luottokortit ja erilaiset käyttöluotot.

Pikavippi on kertaluontoinen laina, joka maksetaan takaisin määrätyissä erissä eräpäivään mennessä. Luottokorttien kohdalla kortin haltija voi päättää, kuinka paljon haluaa luottokorttivelastaan maksaa takaisin ja loput voi jättää luottolle velaksi, joka maksetaan myöhemmin pois.

Takaisin maksaminen ajallaan on tärkeää

Luottokorttien ja pikalainojen laskut on syytä maksaa ajallaan takaisin. Jos laskua ei maksa määräaikaan mennessä, tulee tästä maksumuistutus ja pahimmillaan lasku etenee perintään. Tällöin lainan kulut nousevat hyvinkin radikaalisti perintätoimien ja maksumuistutusten takia.

Lainaaminen on helppoa, mutta vaatii vastuullisuutta ja selkärankaa. Ilman perusteltua tarvetta lainaa ei kannata ottaa, koska pienlainoista joutuu kuitenkin maksamaan käsittely- ja korkokuluja useita kymmeniä euroja lainasumman päälle. Tilanteesta riippuen tämä voi olla kallista tai halpaa rahaa.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!