Käyttölainat

Valitse tarpeisiisi sopiva käyttölaina

Käyttölaina on jatkuva luottolimiitti, jota voi nostaa käyttöön tarpeen mukaan. Kuluja kertyy tyypillisesti vain käyttöön otetusta limiitistä.

Käyttölaina on suhteellisen uusi käsite, sillä lainamuoto syntyi keväällä 2013 pikalainojen väistyessä markkinoilta. Käyttölainalla onkin monta kutsumanimeä, kuten joustolimiitti, joustoluotto ja limiittiluotto. Lisäksi on olemassa tilityyppisiä käyttölainoja, joita kutsutaan nimellä tililuotto.

 

Suosittelemme alla olevia vaihtoehtoja

 

Käyttölainojen luottoraja vaihtelee luotonantajasta riippuen. Osa luotonantajista myöntää luottolimiittiä kaikille hakijoille suoraan esimerkiksi 2000 euroa, toisilla luotanantajilla myönnetty luottolimiitti riippuu hakijan tuloista. Credit24:n lainapalvelu puolestaan tarjoaa mahdollisuuden hakea haluamansa suuruista limiittiä välillä 500-3000 euroa.

Käyttölainan kulut

Käyttölaina on siis voimassaoleva luottolimiitti eli lainaoikeus, josta ei yleensä kerry kuluja ennen kuin luottoa otetaan käyttöön. Kun luottoa otetaan käyttöön, veloitetaan nostetusta summasta nostoprovisio. Nostoprovisio on yleensä prosentuaalinen osuus nostetusta summasta.

Nostoprovision lisäksi nostetusta luotosta maksetaan korkoa. Koron suuruus vaihtelee luotonantajasta riippuen. Kaikki luotonantajat eivät välttämättä veloita korkoa, jos luotto maksetaan tietyn ajan sisällä takaisin. Tämä tarkoittaa, että saat ilmaista maksuaikaa (huomaa kuitenkin nostoprovisio ja mahdollinen tilinhoitomaksu).

Osa luotonantajista saattaa veloittaa myös tilinhoitomaksua. Tilinhoitomaksu voi olla kuukausittainen perusmaksu, tai sitä voidaan periä vain silloin, kun luottoa on otettu käyttöön. Tämä kannattaa tarkistaa lainaehdoista.

Käyttölainan takaisinmaksu

Käyttölainaa maksetaan takaisin kuukausierissä. Käyttölainan minimikuukausierällä tarkoitetaan luoton takaisinmaksussa kuukausittain maksettavaa vähimmäiserää. Minimierä sisältää lainankuluja tai lyhennystä. Minimierä maksetaan tietenkin vain silloin kun luottoa on otettu käyttöön.

Käyttölainan edut

Käyttölaina on joustava lainaratkaisu. Kyseessä on jatkuva lainannosto-oikeus, mikä tarkoittaa, että lainaa voi nostaa joustavasti tarpeen vaatiessa. Koko summaa ei tarvitse nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa käyttöön sen verran kuin haluaa. Esimerkiksi 2000 euron luotosta voi ottaa käyttöön vain 200 euroa. Jos tuleekin tarvetta ottaa lisää lainaa, voi nostaa vaikka 100 euroa lisää.

Lainan saa nopeasti käyttöön äkillisen tarpeen yllättäessä, sillä lainahakemus on jo tehty valmiiksi ja luottolimiitti on käytettävissä samaan tapaan kuin luottokorteissakin.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!