Joka kahdeksannella aikuisella maksuhäiriömerkintä

Suomen asiakastiedon mukaan vuonna 2011 Suomessa sai 231 000 kuluttajaa sai uusia maksuhäiriömerkintöjä, käy Taloussanomien uutisesta. Kehityssuunta on huolestuttava ja useat verkkokaupat eivät tarkasta asiakkaittensa luottotietoja rahoitusta tarjotessaan.

Tällä hetkellä luottohäiriömerkintä löytyy jo yli 300 000 henkilöltä, eli n. joka kahdeksannelta aikuiselta. Luku on kasvanut selkeästi edellisvuodesta. Suurin kasvu on tapahtunut verkko-ostosten maksamattajättämisissä.

Ylivelkaantuminen osuu huonoon aikaan

Luottotietojen menetys osuu huonoon aikaan maailmantalouden heikkentyessä. Mikäli uusi taantuma on tulossa, tulee perittävien maksujen suorittamisesta hankalampaa ja samalla perinnästä muodostuvat kulut kasvavat.

Mm. Suomalainen Takuu-säätiö pyrkii jakamaan tietoa ja neuvomaan kuluttajia laina-asioiden hoitamisessa ja ylivelkaantumisen välttämisessä. Tietoa laina-ongelmista selviämiseen löytyy Takuu-Säätiön kotisivuilta.

Mikäli olet saanut perintäkirjeen, on suositeltavaa ottaa yhteyttä mahdollisimman pian velkojaan maksusuunnitelman tekemiseksi.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!