Erilaiset luottokortit

American Express maksuaikakortin arvostelu

Miksi American Express -luottokortit ovat niin arvostettuja etenkin yksityishenkilöiden keskuudessa? Syitä on useita, mutta päälimäiseksi nousevat kortin luottorajattomuus ja todella laadukas palvelu.

Mikäli kadotat American Express -luottokorttisi, saat uuden tilalle jo 24 – 48 tunnin kuluessa, riippumatta siitä missä päin maailmaa olet juuri sillä hetkellä. American Express on myös luonut kortilleen loisteliaan lojaliteettiohjelman, jolla asiakkaita on pystytty sitouttamaan yrityksen palveluihin.

Suomalaiset yritykset ovat lisäksi alkaneet suosimaan American Express korttia. Sen markkinaosuus on ollut vahvassa kasvussa ja kortti on saavuttanutkin vankan aseman yrityskorttimarkkinoilla. Jopa puolet suomen pörssiyhtiöistä käyttää American Expressiä. Kortti helpottaa päivittäistä maksujen hoitoa todella paljon. Myös kovaan kasvuun kirinyt Premium-korttien segmentti on saanut American Expressistä varteenotettavan kilpailijan: Kortin asema on vahvistumaan päin tässä paljon rahaa tekevien kortinhaltijoiden ryhmässä. Arvostetuimmaksi American Express -kortiksi Premium-segmentissä voidaan luokitella Platinum American Express, jollaista ei ihan jokaisella olekaan. Sen saa käyttöönsä vain ja ainoastaan erikseen kortin käyttäjäksi kutsutut henkilöt.

Yleisempiä kortteja Suomessa ovatkin sitten American Express Gold Card, Corporate Card ja Green Card. Näitä myöntävät esimerkiksi muutamat paikalliset pankit. Perinteisesti kortteja kuitenkin tulisi hakea itse American Expressiltä.

Green Card ja Gold Card ovat molemmat yksityishenkilöille tarkoitettuja kortteja, joiden käytöstä ei aiheudu korko eikä käsittelymaksuja. Green Cardin vuosimaksu on 50 euroa, Gold Cardin 170 euroa. Kummassakaan kortissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa. Käteisnosto-ominaisuudella varustettuna kortit toimivat myös suomalaisissa Otto-automaateissa. Gold Cardin nostoraja on 1350euroa 21 päivän välein, Greenissä vastaava luku on 675 euroa 21 päivän välein. Molempien korttien käytöstä palkitaan erityisillä Membership Rewards -pisteillä. Luonnollisesti kalliimpi Gold Card kerää pisteitä nopeampaa tahtia!

American Express -luottokortti kuuluu samannimisen yhdysvaltalaisen rahoitusalan yrityksen tuotteisiin. Jo vuonna 1850 perustettu yritys toimii New Yorkista käsin. Matkashekeistään ja korteistaan tunnetulla yhtiöllä on mahtavat yli 70 tuhatta työntekijää ja yli 2200 matkapalvelutoimistoa. Luottokortteja on maailmanlaajuisesti ehditty myöntää jo yli 86 miljoonaa kappaletta. Luottokorttitoimintaan yritys on siirtynyt vuonna 1958.

Vaihtoehtoja luottokorteille on listattu mm. tällä sivulla. 

Diners Club luottokortin arvostelu

Diners Club on kansainvälinen, hyvin korkealle arvostettu ja tunnettu luottokortti, jonka kehitti Diners Club International jo 1950-luvulla. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, käy Diners Club maksuvälineeksi yli 9 miljoonassa liikkeessä jopa yli 200 maassa.

 

Jos pitää valita eduiltaan ylivoimainen kortti, Diners Club on yhtä ylivertainen kuin etunsa. Club Rewards -pisteitä kertyy yksi käytettyä euroa kohden, saat kattavan matkavakuutuksen ja pääsyn n. 100 VIP Loungeen ympäri maailman lentokenttiä. Myös opiskelijoilla on mahdollisuus saada Diners 120 opintopisteen kohdalla.

Kortin kehittäjän Frank McNamaran alkuperäisen ideana oli luonnollisesti, että kortista tulisi laajalti hyväksytty maksuväline. Alkuun kortti toimi nimensä mukaisesti vain ja ainoastaan ravintoloissa ja pikku kuppiloissa (vertaa englannin diner). Onneksi kehitys on laajentanut Diners Club -kortin maksumahdollisuuksia valtaisasti. Suomessakin maksuverkosto kasvoi nopeasti vuoden 1983 julkaisun jälkeen. Nykyisin Suomessa lasketaan olevan yli 35000 tuhatta paikkaa, joissa Diners Club käy maksuvälineeksi. Kuten kehityksen suunta kaikissa korteissa on ollut, voi Diners Club -asiakas halutessaan suunnitella itselleen oman uniikin kortin Internetissä.

Diners Clubin tavaramerkki oli pitkään Citibankin omistuksessa, mutta talouden yleisestä kehityksestä ja pankin omista intresseistä johtuen luvat on nyt myyty Discover Financial Services -nimiselle yritykselle. Pohjoismaissa Diners Clubia hallitsee SEB Kort AB, joka on Skandinaviska Enskilda Banken AB:n (SEB) tytäryhtiö. Suomessa kortteja ja maksuliikennöintiä hallinnoimaan perustettiin Diners Club Finland Oy vuonna 1983. Se on osa Diners Club Nordicia, joka taasen kuuluu SEB AB:n omistuspiiriin. Skandinaviska Enskilda Bankenhan on Pohjoismaiden johtava liikepankki, jonka asiakkaina toimivat muun muassa suuret pohjoismaiset yritykset, instituutiot, sekä yksityishenkilöt. SEB on siis käytännössä Diners Club Internationalin franchising-partneri täällä Pohjolassa. Tällä tavalla Diners Club International yrittää taata asiakkailleen parhaan paikallisen asiantuntevuuden.

Diners Club -kortti on arvostettu maailmanlaajuisesti nimenomaan sen erityisominaisuuksien vuoksi. Korttiin voidaan nimittäin liittää kattava matkavakuutus tai niin sanottu GlobeCard-lisäkortti. Lisäkortilla maksuvalmius voidaan turvata. Diners Club -kortilla ei myöskään ole ennalta-asetettua käyttörajaa. Lisäksi kortilla pääsee useiden lentoasemien lounge-tiloihin ilmaiseksi.

Korttivalikoima on laaja, joten voit itse valita omiin tarpeisiisi sopivan Diners Club -luottokortin. Kortteja löytyy niin perheille, yrityksille, opiskelijoille kuin eläkeläisillekin. Arvostetuin kortti on luonnollisesti Diners Club Premium, jollaisen voi saada vain ja ainoastaan kutsusta. Korttiin sisältyy muun muassa henkilökohtainen puhelinpalvelu, matkapalvelu, matkavakuutus ja ostoturvavakuutus.

Master Card luottokortin esittely

Oletko harkinnut helppokäyttöisen, luotettavan ja arvostetun luottokortin hankkimista? Kortin, jolla voisit tehdä päiväostoksesi missä vain ja milloin vain, ja joka mahdollistaisi myös todella suuretkin hankinnat? Tällöin MasterCard-luottokortti sopii sinulle!

Arvostettuja MasterCard kortteja on maailmanlaajuisesti jo lähes 800 miljoonaa kappaletta. Laaja levinneisyys on ymmärrettävää, sillä kortti käy maksuvälineeksi noin 24-25 miljoonassa myyntipaikassa. Kortin käyttömahdollisuudet ovat siis valtaisat. Rahallisesti mitattuna MasterCardilla tehdään vuosittain ostoksia lähes puolentoista biljoonan dollarin edestä. Uskomatonta kyllä, myös Suomessa kortti on todella laajassa käytössä. Liikenteessä kortteja on yli miljoona kappaletta eli noin joka viidennellä suomalaisella. MasterCard onkin noussut VISA:n jälkeen heti toiseksi suosituimmaksi luottokortiksi asiakasmäärällä laskettuna.

MasterCard tunnistetaan usein myös kuuluisaksi tulleesta sloganistaan: “On asioita, joita rahalla ei saa. Kaikkeen muuhun käy MasterCard”.

Luottoyhtiö MasterCard Worldwiden tuotteisiin kuuluu MasterCard-luottokortin lisäksi myös muun muassa Maestro-pankkikortti, sekä kaikkien yhtiön tuotteilla tehtyjen ostosten maksutapahtumien hoitaminen. MasterCard Worldwide siis itse asiassa siirtää rahaa ostajan käyttämästä pankista myyntipaikan käyttämään pankkiin. Yhtiö on ollut julkinen osakeyhtiö jo vuodesta 2006 asti.

Yleisimmät kortit Suomessa ovat…

MasterCard Gold

 • luottolimiitti valintasi mukaan 5000-8000 euroa
 • koroton maksuaika keskimäärin kuukauden
 • korkoa maksat vain käytetystä luotosta
 • minimilyhennysprosentin voit päättää itse
 • liittämällä korttiin debit-ominaisuuden, voit nostaa käteistä automaateista, sekä maksaa ostoksia suoraan pankkitililtäsi
 • mahdollisuus hankkia rinnakkaiskortti 16 vuotta täyttäneelle
 • korttiin voidaan liittää vakuutuksia, kuten kotivakuutus, matkavakuutus ja ostoturvavakuutus

MasterCard Silver

 • luottolimiitti valintasi mukaan 1000-5000 euroa
 • koroton maksuaika keskimäärin kuukauden pituinen
 • korko maksetaan vain käytetystä luotosta
 • minimilyhennys sinun päätettävissäsi

MasterCard-luottokorttiin voidaan liittää myös useiden suomalaisten yritysten bonus- tai avainasiakasominaisuuksia. Keskittämällä ostoksiasi MasterCard-yhteistyökumppanille, voit saada alennuksia ostoksistasi, vakuutuksistasi, sekä välityspalkkioista. Usein yhteistyökumppanien MasterCard-tarjoukset ovat myös kuukausi- tai vuosimaksuttomia. Voit siis säästää selvää rahaa valitsemalla sopivan kortin ja keskittämällä ostoksesi.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!